| ISO-tal: | 400 |
---|
Exponering: | 1/30 s |
---|
Bländare: | f/7.1 |
---|
Brännvidd: | 45mm |
---|
Blixt: | Ja |
---|
|
Jag blev bjuden på efterrätt häromdagen och även om man, som jag, inte är någon efterrättsmänniska så är det alltid trevligt att bli bjuden på något - i det här fallet kaffedoftande chokladmousse med chokladflarn garnerat med nersmälta blockchokladsfigurer. Choklad innehåller en massa bra saker, som t.ex:
- Teobromin (C7H8N4O2) - bra mot högt blodtryck, astma och hjärtsjukdomar
- Tryptofan (C11H12N2O2) - gynnar produktionen av serotonin som i sin tur har såväl antidepressiva som hallucinogena och euforiska effekter
- Fenetylamin (C8H11N) - påverkar även den det centrala nervsystemet och är en starkt bidragande faktor till att choklad ses som ett afrodisiakum
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar