måndag, januari 19

fyra nyanser

ISO-tal:400
Exponering:1/30 s
Bländare:f/7.1
Brännvidd:45mm
Blixt:Ja


Jag blev bjuden på efterrätt häromdagen och även om man, som jag, inte är någon efterrättsmänniska så är det alltid trevligt att bli bjuden på något - i det här fallet kaffedoftande chokladmousse med chokladflarn garnerat med nersmälta blockchokladsfigurer. Choklad innehåller en massa bra saker, som t.ex:
  • Teobromin (C7H8N4O2) - bra mot högt blodtryck, astma och hjärtsjukdomar
  • Tryptofan (C11H12N2O2) - gynnar produktionen av serotonin som i sin tur har såväl antidepressiva som hallucinogena och euforiska effekter
  • Fenetylamin (C8H11N) - påverkar även den det centrala nervsystemet och är en starkt bidragande faktor till att choklad ses som ett afrodisiakum

Inga kommentarer: